|
Hjemmelavet tofu med Ingrid ærter. Simpel og nem opskrift med få ingredienser. Tofu kan anvendes som fyld i utallige retter og giver en god mæthedsfornemmelse.
Tofuen er især et hit sum "bøf" til burger - bøffen bliver tørret ved 160 grader i airfryer i 3 minutter inden den bliver stegt.
https://puredansk.dk/blogs/opskrifter/tofu-med-ingrid-aerter |
|
Lækker ostefri pizza med Peters osteerstatning, der er smagfuld og proteinrig.
Smagen kommer fra Uhhmami og proteinerne fra Plantmate
- 3 dl tykmælk blandes med 2 tsk ostesmag fra Uhhmami
1 parmasan + 1 blåskimmel + 2 fed presset hvidløg
- heri opbløder man 3 dl plantmate (plantehakket) i mindst 2 timer.
Tilsæt lidt vand eller tomatsovs, så konsistenser er cremet
Det passer til 2 små pizzzaer, som så skal have det noget pastafyld ud over osteblandingen...
Veganere bør bruge en vegansk tykmælk eller yougurt. |
|
Vegetarisk sushi
Tofuen blev grovsmuldret, marineret og fik en tur i airfryer før den blev blandet med marineret kål/æble og kogte ris.
Tofu:
- Grovsmuldret ned i lage af Tamari og ahornsirup.
- Dryppede af og fik 10 minutter i airfryer på 180 grader og 3 omrystninger.
Kål/æble:
- Fintskåret spidskål var i lage af æblecidereddike og ahornsirup.
- Dryppede af ao fik fintrevet ingefær og grovrevet æble i.
Det hele blev blandet sammen da de kogte ris var kølet af.
Nori:
- Nori (tangmåtte) var gjort parat og fugtet i enderne, så den kunne klistre sammen.
- Blanding blev fordelt på norien og rullet omhyggeligt før den blev skåret med skarp tynd kniv - der skal holdes på rullen på begge sider af skærestedet.
|
|
En slowjuicer gav mulighed for juice fra bladselleri.
Lad rengjorte stykker af bladselleri trække i vand mindst 1 time før de presses. Det gør rengøringen af maskinen meget lettere.
En Dafi kande har gjort det til en stor nydelse at drikke vand
|
|
Lille airfryer med stor effekt
Vi købte en Fritel My SnackTastic 4202 for 432,- for at kunne lave en portion fritter uden at tænde ovnen.
Det lykkedes - og så kom der en række bonusoplevelser.
Alle opskrifterne kræver overvågning og omrystning/flytten rundt med maden i airfryerens kurv.
- Ristet tofu til fx spinatsovs. En god fast tofu marineres med tamari og sirup, drypper af og får 10 minutter ved 180 grader - eller mere.
Tofuen kan også smuldres og så få samme tur - det kræver lidt mere opmærksomhed, da det hurtigere kan få for meget.
- Plantesrykker fra Plant Mate kan marines på samme måde og skal kun have 5-7 minutter.
- Majskolber: Kolben renses, halveres og får lidt fedtstof og salt.
15-20 minutter ved 180 grader.
- Fritter af skræller fra rødbede, kartoffel mm.
Tilføj lidt fedtstof med højt rygepunkt og salt/krydderier - og hold nøje øje med at de ikke bliver brændt - det kan gå hurtigt ;-)
|
|
8 lækre, børnevenlige Proteinvafler
Dejen kan blendes og røres i et 850 ml syltetøjsglas, fx et 14 cm højt weck-glas.
Jeg har en skål, der rummer 1¾ dl og som jeg er glad for, så opskriften er lidt bøvlet. Hvis du foretrækker 2 dl i stedet for 1¾ så er det også godt, og så må du have dejen i et højere glas eller en skål ;-)
- 1¾ dl optøede grønne ærter
- 1¾ dl tykmælk
- 1¾ dl vand
- 1 tsk hakket ingefær
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber (gerne brun)
- 1 tsk sukker
- 1 tsk bagepulver
blendes og hviler i fx 1 time.
- Rør en revet kartoffel og et friskt æg i
- Rør 1¾ dl groft mel i (gerne friskkværnet spelt)
- Rør 1¾ dl sigtet mel i (gerne hvede)
Lad det hvile mindst 1 time før dejen bages til vafler.
Hvis det bliver lavet med revet gulerod i stedet for revet kartoffel, bliver resultatet mere saftigt og skal have længere tid end mit vaffeljern tror er passende ;-)
Så med gulerod, giver jeg det nogle ekstra minutter... |
|
Frisk, lækker citronhumus
Kan tilberedes og opbevares i et 580 ml syltetøjsglas, fx et 10 cm højt weck-glas.
Hvis du ikke har tålmodighed til at håndtere det fyldte glas og stavblenderen, så tag et større glas ;-)
- 230 g kogte kikærter, gerne en pakke fra Änglemark, hvor vandet er hældt fra
- saften af 1 citron
- en håndfuld friske krydderurter, gerne lidt timian og meget basilikum
- 1 tsk hakket ingefær
- Hvis du selv har kogt kikærterne, så tilsæt 1 tsk salt.
Hvis du har købt kikærter i saltlage, så lad være med at tilsætte ekstra salt!
- 1 tsk peber (gerne brun)
- 4 tsk sukker
- 2 fintsnittede tørrede tomater
- 5 fintsnittede sorte oliven
Bland og blend!
Den er rigtig god efter et nat i køleskabet ;-)
|
|
Weingut Stülb laver gode vine!
Der var et dejligt tilbud på 6 gode vine til 58 euro inklusiv transport ;-) |