Hjemmelavet tofu med Ingrid ærter. Simpel og nem opskrift med få ingredienser. Tofu kan anvendes som fyld i utallige retter og giver en god mæthedsfornemmelse.

Tofuen er især et hit sum "bøf" til burger - bøffen bliver tørret ved 160 grader i airfryer i 3 minutter inden den bliver stegt. https://puredansk.dk/blogs/opskrifter/tofu-med-ingrid-aerter

Picture Lækker ostefri pizza med Peters osteerstatning, der er smagfuld og proteinrig.

Smagen kommer fra Uhhmami og proteinerne fra Plantmate

  • 3 dl tykmælk blandes med 2 tsk ostesmag fra Uhhmami
    1 parmasan + 1 blåskimmel + 2 fed presset hvidløg
  • heri opbløder man 3 dl plantmate (plantehakket) i mindst 2 timer.
    Tilsæt lidt vand eller tomatsovs, så konsistenser er cremet

Det passer til 2 små pizzzaer, som så skal have det noget pastafyld ud over osteblandingen...

Veganere bør bruge en vegansk tykmælk eller yougurt.

Picture Vegetarisk sushi
Tofuen blev grovsmuldret, marineret og fik en tur i airfryer før den blev blandet med marineret kål/æble og kogte ris.

Tofu:

  • Grovsmuldret ned i lage af Tamari og ahornsirup.
  • Dryppede af og fik 10 minutter i airfryer på 180 grader og 3 omrystninger.

Kål/æble:

  • Fintskåret spidskål var i lage af æblecidereddike og ahornsirup.
  • Dryppede af ao fik fintrevet ingefær og grovrevet æble i.

Det hele blev blandet sammen da de kogte ris var kølet af.

Nori:

  • Nori (tangmåtte) var gjort parat og fugtet i enderne, så den kunne klistre sammen.
  • Blanding blev fordelt på norien og rullet omhyggeligt før den blev skåret med skarp tynd kniv - der skal holdes på rullen på begge sider af skærestedet.
Picture En slowjuicer gav mulighed for juice fra bladselleri.
Lad rengjorte stykker af bladselleri trække i vand mindst 1 time før de presses. Det gør rengøringen af maskinen meget lettere.

En Dafi kande har gjort det til en stor nydelse at drikke vand

Lille airfryer med stor effekt
Vi købte en Fritel My SnackTastic 4202 for 432,- for at kunne lave en portion fritter uden at tænde ovnen.
Det lykkedes - og så kom der en række bonusoplevelser.

Alle opskrifterne kræver overvågning og omrystning/flytten rundt med maden i airfryerens kurv.

  • Ristet tofu til fx spinatsovs. En god fast tofu marineres med tamari og sirup, drypper af og får 10 minutter ved 180 grader - eller mere.
    Tofuen kan også smuldres og så få samme tur - det kræver lidt mere opmærksomhed, da det hurtigere kan få for meget.
  • Plantesrykker fra Plant Mate kan marines på samme måde og skal kun have 5-7 minutter.
  • Majskolber: Kolben renses, halveres og får lidt fedtstof og salt.
    15-20 minutter ved 180 grader.
  • Fritter af skræller fra rødbede, kartoffel mm.
    Tilføj lidt fedtstof med højt rygepunkt og salt/krydderier - og hold nøje øje med at de ikke bliver brændt - det kan gå hurtigt ;-)
Picture 8 lækre, børnevenlige Proteinvafler
Dejen kan blendes og røres i et 850 ml syltetøjsglas, fx et 14 cm højt weck-glas.
Jeg har en skål, der rummer 1¾ dl og som jeg er glad for, så opskriften er lidt bøvlet. Hvis du foretrækker 2 dl i stedet for 1¾ så er det også godt, og så må du have dejen i et højere glas eller en skål ;-)
  • 1¾ dl optøede grønne ærter
  • 1¾ dl tykmælk
  • 1¾ dl vand
  • 1 tsk hakket ingefær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber (gerne brun)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
blendes og hviler i fx 1 time.

  • Rør en revet kartoffel og et friskt æg i
  • Rør 1¾ dl groft mel i (gerne friskkværnet spelt)
  • Rør 1¾ dl sigtet mel i (gerne hvede)
Lad det hvile mindst 1 time før dejen bages til vafler.

Hvis det bliver lavet med revet gulerod i stedet for revet kartoffel, bliver resultatet mere saftigt og skal have længere tid end mit vaffeljern tror er passende ;-)
Så med gulerod, giver jeg det nogle ekstra minutter...

Picture Frisk, lækker citronhumus
Kan tilberedes og opbevares i et 580 ml syltetøjsglas, fx et 10 cm højt weck-glas.
Hvis du ikke har tålmodighed til at håndtere det fyldte glas og stavblenderen, så tag et større glas ;-)
  • 230 g kogte kikærter, gerne en pakke fra Änglemark, hvor vandet er hældt fra
  • saften af 1 citron
  • en håndfuld friske krydderurter, gerne lidt timian og meget basilikum
  • 1 tsk hakket ingefær
  • Hvis du selv har kogt kikærterne, så tilsæt 1 tsk salt.
    Hvis du har købt kikærter i saltlage, så lad være med at tilsætte ekstra salt!
  • 1 tsk peber (gerne brun)
  • 4 tsk sukker
  • 2 fintsnittede tørrede tomater
  • 5 fintsnittede sorte oliven
Bland og blend!

Den er rigtig god efter et nat i køleskabet ;-)

Picture Weingut Stülb laver gode vine!
Der var et dejligt tilbud på 6 gode vine til 58 euro inklusiv transport ;-)